*אז איך אנחנו הסוכרתיים בוחרים איזה חלב לקנות?*
אומרים שלא בוכים על חלב שנשפך.
ולפעמים כן בוכים על חלב שנשפך, ועל דברים אחרים שקורים. מותר לבכות. וזה גם משחרר את הנפש והגוף.
אני מזהה תסכול גדול בנושא חלב אצל אנשים שמתמודדים עם סוכרת. יש טשטוש ואי בהירות לגבי סוגי החלב השונים.
לפעמים הכתוביות על גבי המוצרים נותנים לנו מידע שעשוי להטעות אותנו. אנחנו בטוחים שבחרנו במוצר הנכון לנו, ולאחר השתיה רמות הסוכר שלנו בדם נשארות גבוהות מידיי. אנחנו נשארים עם שאלות ולא מבינים מה עשינו לא נכון. קרה לכם?
אז עליתי על הסבר פשוט שיעזור לכולנו להבין ולבחור בקלות מה כדאי לי ומה לא כדאי לי.
מוכנים ? הנה זה בא:
3 סוגים של חלב שעשויים להיות טובים לך הגיבור שמתמודד עם סוכרת:

- משקה סויה ללא סוכר של חברת אלפרו. בטבלת הסימון התזונתי שלו כתוב שיש 0.5 גרם פחמימה ל 100 מל משקה. זה שום כלום של סוכר ולכן אני ממליצה לסוכרתיים לנסות אותו.

- חלב סויה ללא תוספת סוכר של תנובה. גם בו, הסימון התזונתי כותב שיש 0.5 גרם פחמימה ל 100 מ"ל משקה. ממליצה לנסות, החלב הזה הוא הדייט הקבוע שלי בכל בוקר.

- משקה שקדים ללא תוספת סוכר של חברת אלפרו. מי שלא אוהב סויה- זו אופציה טובה מאוד עבורו. בטבלת הסימון התזונתי שלו יש 0 גרם פחמימה ל 100 מל משקה. תנסי את החלב הזה, אולי תחסכי לך סוכר מיותר בגוף.
והנה השלב שאתם פותחים עיניים, אנטנות ואוזניים ומקשיבים לי טוב-טוב:

- חלב 3 אחוז שומן של תנובה (וכך גם בכל חברה אחרת) מכיל 4.95 גרם פחמימה. כלומר יש בזה סוכר שעשוי לעלות את רמות הסוכר שלנו.

- והנה ההפתעה הגדולה- חלב דל לקטוז 2 אחוז שומן- חלקנו כבר למדנו שלקטוז הוא השם של סוכר החלב. לכן כשכתוב על החלב שהוא דל בלקטוז אנחנו עלולים להתבלבל ולחשוב שאין בו סוכר או שהוא דל בסוכר, כשלמעשה יש בו את אותה כמות סוכר כמו בחלב רגיל! לפי סימון תזונתי יש בו 4.9 גרם פחמימה ל 100 מל משקה.
צרפתי תמונות והסברים על כל תמונה של סוגי החלב שיהיה לכם נוח וקל לזהות את החלב על המדף במכולת.
מה למדנו? שאין לנו על מי לסמוך אלא רק על טבלת הסימון התזונתי שתמיד אומרת לנו את האמת בפרצוף- כמה גרם פחמימה יש במוצר שאנחנו קונים. החל מעכשיו אנחנו מתחילים להסתכל מה אנחנו מכניסים לפה שלנו. קפיש?
מסקנות וסיכום:
יצרניות המזון החליטו לדבר אתנו הלקוחות בשפת השומן. הם כותבים לנו על גבי המוצרים כמה אחוז שומן יש בכל מוצר. לנו הסוכרתיים יש אי סבילות לסוכרים ופחמימות. ולכן אנחנו צריכים לחפש על גבי המוצרים כמה גרם פחמימות יש במוצרים. סך הפחמימות מתרגמות לנו בגוף לסוכר ולכן עדיך לנו כמה שפחות מהם.
אין אסור ומותר חברים יקרים. יש כדאי לי, ולא כדאי לי.
ממני לירון